Hoppa till innehåll

Laem Mae Phim

Det dolda paradiset

Den thailändska lilla fiskebyn

Mae Phim har länge varit ett favoritresemål för thailändare. Med tiden har nordbor upptäckt denna pärla med kristallklart vatten längst Thailands östkust. Här är lätt att trivas och finna ro för själen. De mysiga thailändska restuarangerna är idag uppblandat med västerländska dito och utbudet är mycket stort. För sig som vill laga mat hemma är de lokala marknaderna ett trevligt och mycket billigt sätt att inhandla dina råvaror. Denna underbara vidsträckta sandstranden är navet i detta genuina samhälle. Här solar, badar, sportar, äter och umgås man, ung som gammal. 

Längst ner på sidan finner du en karta över närområdet i Mae Phim.

Två svenska skolor i närområdet

För de familjer som har barn eller barnbarn i skolåldern och som väljer att bo Mae Phim under en länge period, så finns det två thailandsinspirerade svenska skolor i närområdet med svensk läroplan och svenska lärare. 
En skola finns i Ban Phe och en skola finns i Mae Phim. 

Läs mer om Alfa Education som ligger i Mae Phim. 

Läs mer om Eastern Swedish School som ligger i Ban Phe. 

Stranden i Mae Phim

Stranden i Mae Phim är ca 4 km lång och under vardagarna har du den ofta för dig själv. På helgerna och under högtider så besök den ofta av lediga thailändare som fyller beach road med glada och badsugna thailändare.
Det brukar vara lugnt vatten under vinterhalvåret och stora vågor maj-september. Längst med stranden finns många strandserveringarna som serverar god mat.  Stranden nedanför Avatara är fridlyst och har inga solstolar.

Ao Khai Beach

 Ao Khai Beach burkar folkmun kallas kungastranden. Då det sägs att den svenska kungafamiljen synts till där. 
Denna strand finner du på vägen mot Klaeng.

Ton-Aor Beach

Ton-Aor Beach brukar även kallas Coca Cola beach. För att komma till denna stranden åker ni mot Ban-Phe,  Åk förbi skylten Palmerie Hotell och efter 1 km ser ni en Coca Cola skylt, där svänger ni vänster. Fortsätt den lilla sandvägen ner tills ni kommer till havet (håll vänster). Där ligger en liten bungalowanläggning med 2 restauranger och där kan ni parkera.
Stranden är mycket fin och lugn. Ingen väg och störande trafik, perfekt om man verkligen vill koppla av några timmar.
Massage, pedikyr och manikyr samt solstolar finns, i alla fall under högsäsong.

One beach

Strax efter hotell Mariotte finner du One beach
En lugn och härlig strand. Bra restaurang med utsökt fisk och fruktdrinkar. Det finns massage för den som önskar det.

Ken’s & Kim’s beach

1 mil från Mae Phim mot Ban Phe ligger Ken’s beach. God mat en supermysig restaurang med bambugolv. Massage och liggmadrasser finns under högsäsong.
Alldeles efter Ken’s beach ligger Kim’s beach. Bra restaurang, bra massage och sköna liggmadrasser finns under högsäsong. ”Lite mera charter-känsla”. Här kan de även hjälpa till med elefantridning, båtutflykter och annat.

 

Bee Happy

Efter någon kilometer kommer du till Bee Happy, Mias favorit strand. Vägen ner mot Bee Happy är mycket lummig och vägen brukar vara guppig.
På Bee Happy möts man alltid av ett leende och god service. Maten och fruktdrinkarna är mycket bra. Restaurangen är prydd med olika svenska föreningsflaggor viket gör att man år en härlig känsla. Solstolar finns att tillgå om du äter eller dricker något från restaurangen.
Massage finns att få för den som så önskar.

Karta över närområdet i Mae Phim